A pronaykastely.hu weboldal sütiket használ, hogy jobbá tegye a felhasználói élményt az oldal böngészése közben. Sütik beállítása

Szállás a rendezvények helyszínén

Alsópetény, ez a hangulatos kis nógrádi falu a Nyugat-Cserhát festői völgyében fekszik. Történelmi hely, a település birtokosa 1507-től 1541-ig Werbőczy István volt, aki a hagyomány szerint országbíróként itt alkotta meg legjelentősebb művét, a Hármaskönyvet. A falu híres szülötte báró Andreánszky Gábor, a neves botanikus, az MTA levelező tagja. Még igazi, mesebeli falu: ahol véget ér egy utca, az utolsó ház mögött erdők, rétek tárulnak fel, és málna terem a dombokon. A gesztenyefák, akác, orgona virágai között XV. századi templom, mellette harangtorony. A templomdombbal átellenben fekszik az 1750 körül épült, barokk Prónay-kastély. A kastélyban, a modern szállodai szárnyban és a kastélyhoz tartozó falusi vendégházainkban közel 100 fő elszállásolására van lehetőség.

Nászutas lakosztály

Exkluzív nászutas lakosztály

A Nagykastély egyetlen, különleges lakosztálya a Prónay-kastély utolsó lakójáról, Batthyány Felíciáról kapta nevét. A Nagykastély bal oldali, elzárt szárnyában található Felícia lakosztály berendezése, a baldachinos franciaággyal és a mesés fürdőszobával, a főúri rezidenciák fényét idézi. Elsősorban nászutas lakosztályként ajánljuk esküvőjüket a kastélyban tartó párok részére.

  • Férőhely: 2 fő

Lakosztályok

Lakosztályok

Visszanyerve eredeti funkcióját, a Kiskastély reprezentatív szálláshelyként szolgál családok és baráti társaságok számára. A korhűen berendezett, impozáns lakosztályok az építészeti különlegességnek számító átriumba nyílnak, biztosítva ezáltal az egyes helyiségek közötti kapcsolatot. Mindegyik lakosztály franciaágyas hálószobával, nappalival és saját fürdőszobával rendelkezik.

  • Férőhely: 3 lakosztályban 6 fő 
  • Családi elhelyezés esetén: 10 fő

Prónay-kastély Vendégház

Prónay-kastély Vendégház

A kastélyépületekkel harmonizáló, eredeti majorsági épülethez épített új szárny, a Vendégház elegáns apartmanokkal és kétágyas szobákkal áll a rendezvények, konferenciák, esküvők résztvevői, és csoportok rendelkezésére is. Az akadálymentes szoba a közeli parkolóból mozgáskorlátozott vendégek számára is könnyedén megközelíthető.

  • Férőhely: 6 db kétágyas szoba (ebből 1 akadálymentes), 1 db háromágyas szoba, 3 db apartman.
  • Összesen: 21 fő (pótágyazás megoldható)

Új szoba

Új szállodai szobáink

A Prónay-kastély területén és falusi vendégházainkban kétágyas elhelyezéssel összesen 80 fő elszállásolására van  lehetőségünk. Az új épületben 14 kétágyas, stílusában a kastély jegyeit hordozó, modern, 4 csillagos szobával várjuk Vendégeinket. Természetesen akadálymentes vizesblokk és a kastély vendégházában akadálymentes szoba is Vendégeink rendelkezésére áll, mely a zárt parkolóból könnyen megközelíthető.

  • Férőhely: 28 fő

Falusi Vendégházak

Falusi Vendégházak

A kastély szálláskapacitását meghaladó létszámú rendezvények esetében a kastélyhoz közel fekvő, felújított, hangulatos 4 falusi vendégházunk, a Levendula és a Körtefa Vendégház 7 db kétágyas szobát kínál, ahova max. 4 pótágy elhelyezésére van lehetőség.  Zsálya Vendégházunk 2 db kétágyas és egy háromágyas szobával, legújabb Ribiszke Vendégházunk pedig két kétágyas apartmannal várja vendégeit. A szállásaink mellett található levendulás- és füves kertünk termékei (lekvárok, szörpök) megvásárolhatóak a helyszínen.

Alsópetényi vendégházak

Foglalással kapcsolatos információ: sales@pronaykastely.hu; Tel: 20/2233441

  • Férőhely: 23 fő+ 5 pótágy lehetőség 
  • Felszerelt konyha, kocsibeálló, szalonnasütő, WiFi
Heritage Hotels of Europe Waldorf Catering
SZÉCHENYI 2020