Ugrás a tartalomra

Rólunk

Prónay szalon

A Prónay-kastély, mint exkluzív események helyszíne

Örülünk, hogy ránk találtak. Alsópetény Nyugat-Nógrád egy eldugott kis szegletében a Cserhát lábánál, Budapesttől 50 km-re található. Sokaknak ismeretlen ez a vidék, de ha egyszer megérzik az itteni illatokat, hallják a madarak csicsergését, biztosan visszavágynak. A műemlék épületegyüttes megvásárlásának és a műemléki szempontok maximális figyelembe vételével történt felújításnak az értékmentés mellett az ingatlan rendezvényhelyszínként való üzemeltetése volt a cél. 

 

A Prónay-kastély 2009-ben került a jelenlegi tulajdonosához. 2010 januárjában kezdődtek a felújítások, melynek során Dr. Laszlovszky József régész professzor műemlék szakértőként folyamatos támogatást nyújtott. Alap elvárás volt megőrizni és visszahozni a régmúlt hangulatát és az új épületeket a régiekkel harmóniában beilleszteni a műemlék épületegyüttes közé. Másfél évnyi munka után, 2011 júniusában fejeződtek be a felújítási munkálatok (a rendezvényterem épülete egy következő ütemben, 2014 nyarán került átadásra). 
A felújítás után az épített örökség megőrzéséért Podmaniczky-díjat kaptunk. 
 

Tudtuk, hogy a kastélyt rendezvényhelyszínként szeretnénk bevezetni, nem terveztük a folyamatos szállodai üzemet. Olyan rendezvények elérése volt a cél, ahol a vendégek kizárólagos használattal nyugodtan elvonulhatnak családi, baráti vagy céges körben. 

Fontos számunkra, hogy a hozzánk érkező vendégek kicsit Nógrádot is megismerjék, ezért összegyűjtöttük a környék látnivalóit és programjait, amiket örömmel ajánlunk a hozzánk érkezőknek.

A reggelibe próbáljuk becsempészni a saját és helyi kézműves termékeket. A faluban lévő Levendula vendégházunk kertjébe telepített levendulából készítjük lekvárjainkat és különleges levendula szörpünket. Régen  Alsópetény is szőlőtermő vidék volt, de a filoxéra pusztítása után a szőlőt nem telepítették újra, így az Önöknek ajánlott bor nem nógrádi, de szintén saját termék, ami most már a kastélytulajdonos lányának, Molnár Júlia Dóra munkájának köszönhetően kerül a palackokba.  Kóstolják meg a Csendes Dűlő Szőlőbirtok díjnyertes badacsonyi borait!

Szeretettel várjuk Önöket Alsópetényben!

Tömösvári Szilvia és Dr. Molnár József
tulajdonosok
 

Prónay-kastély Minőségpolitika

 

ISO minősítés_Prónay-kastély

 

KÉRJE AJÁNLATUNKAT! Ajánlatkérés