A pronaykastely.hu weboldal sütiket használ, hogy jobbá tegye a felhasználói élményt az oldal böngészése közben. Sütik beállítása

Különleges rendezvény- és konferencia helyszínek

A helyreállított Nagykastély korhű termei rendezvények helyszíneként, a Kiskastély eredeti funkciójának megfelelően reprezentatív szálláshelyként éledt fel, és az új, modern épületek (Vendégház, Fürdőház) hosszú távon fenntartható épületegyüttes létrejöttét eredményezték. 

A Nagykastély alatt húzódó Borpince, a gyönyörű park, a majorsági épület műemléki részében kialakított konferenciaterem, valamint a 2014-ben nyílt új rendezvény- és konferenciaterem további helyszíneket kínálnak céges és privát eseményekhez, konferenciákhoz, rendezvényekhez.

Új konferencia- és rendezvényterem

2011-ben, működésünk első évében már több esküvőnek és egyéb eseménynek adott otthont a kastély, ám a tapasztalatok arra is rámutattak, hogy a kastély alapterülete, a terek beosztása korlátot szab a résztvevői létszámnak, az események típusának és megrendezhetőségének. A partnertalálkozók, vállalati képzések és külső események sok esetben a jelenlegi maximális befogadóképességünknél nagyobb létszámúak, ezek megrendezéséhez alkalmas, osztatlan tér nem állt rendelkezésre, így nagyobb rendezvények megtartására jellemzően csak nyáron, illetve jó időben volt lehetőség. Emellett a műemléki épület a kialakítható funkciók, technikai felszereltség tekintetében is kompromisszumokat igényelt.

Mindezek miatt szükségesnek láttuk telephely továbbfejlesztését egy olyan kiegészítő épület létrehozásával, amely:

 • nagyobb létszámú események megrendezésére is alkalmas,
 • időjárástól független működést biztosít,
 • az eseményeknek megfelelő kialakítású és felszereltségű.

A közel 300 nm-es új rendezvénytermünk 2014. júliusában nyitotta meg kapuit vendégeink előtt. A minden igényt kielégítő épületegyüttes közvetlenül a kastélyparkhoz csatlakozik, teljes befogadó képessége széksoros elrendezés esetén 240 fő, körasztalos ültetéssel konferenciához max. 200 fő, esküvőhöz max. 150 fő. A rendezvényekhez hangtechnikát és projektort, valamint a kastély teljes területén korlátlan WiFi-hozzáférést biztosítunk.

Nemcsak rendezvények tekintetében nőtt befogadóképességünk, a szálláshelyek mennyisége is bővült, így a Prónay-kastély területén és falusi vendégházainkban kétágyas elhelyezéssel összesen 80 fő elszállásolására van lehetőségünk. Természetesen akadálymentes vizesblokk és a kastély vendégházában akadálymentes szoba is Vendégeink rendelkezésére áll.

Az épületben saját konyha és hűtőkamra is helyet kapott, a teremhez kapcsolódó szerviztér biztosítja a tökéletes kiszolgálást és cateringet.

Az új rendezvényterem alkalmas:

 • konferenciák,
 • esküvő,
 • hangversenyek,
 • koncertek,
 • színházi előadások,
 • gasztronómiai rendezvények,
 • céges rendezvények,
 • csapatépítő tréningek,
 • termékbemutatók,
 • családi és vállalati események megrendezésére.

Igény esetén teljes körű rendezvényszervezést (a program arculattervezése, szóróanyagok elkészítése, programok levezénylése, fotó/videó dokumentáció készítése, transzfer szervezése) is vállalunk. 

BERENDEZÉSI TERVEK RENDEZVÉNYEKHEZ

Kastélyhelyszínek

A Nagykastély korhű bútorokkal berendezett termei a legmagasabb igényű üzleti rendezvények, konferenciák igényeit is tökéletesen kielégítik. A díszudvarból belépve, a kávézóteraszra nyíló Prónay Szalon fogadja vendégeit, ahol akár üzleti díszvacsora tartására is van lehetőség. A tárgyalások, előadások, konferenciák hangulatát a barokk kor eleganciáját sugárzó Werbőczy terem teszi emelkedetté. További három, a rendezvénytermekkel is összenyitható kisebb terem is vendégeink rendelkezésére áll.

A Nagykastély termeinek összenyitásával akár 100 fős fogadás, csapatépítés, konferencia is lebonyolítható.

A régi majorsági épület felújított, műemléki részében kapott helyet előadótermünk, amely technikai felszereltségénél fogva szintén rendezvényhelyszínül szolgál.

BERENDEZÉSI TERVEK CÉGES RENDEZVÉNYEKHEZ

BERENDEZÉSI TERVEK ÉTKEZÉSHEZ

Borospince

Borospince

A Nagykastély alatt húzódó, boltozatos pincerendszer meghitt és autentikus hangulatú borkóstolók és borvacsorák helyszíne. A Borospince nemcsak a kastélyhoz kapcsolódó rendezvényeknek ad otthont, hisz a pincerendszer hosszú folyosója, a boltozatot kiemelő modern megvilágításával ideális helyet biztosít nagyobb csoportok számára egy pincelátogatásra, borkóstolásra, az oldalszárny boltozatos helyisége pedig kisebb társaság számára nyújt kényelmes helyet étkezésre és borfogyasztásra, de kiváló tárolóhelyet biztosít minőségi borok elhelyezésére. A kastély saját borai a Badacsonyi borvidékről származnak, a hosszan elnyúló Örsi-hegy lejtőjéről. A Csendes Dűlő Szőlőbirtokon termett bort a Schieszl Borház készíti a Prónay-kastély számára.

Technika

Technika

A 19. század főúri hangulatát idéző Prónay-kastély a 21. század követelményeit kielégítő modern technikával felszerelve lehetővé teszi nagyobb létszámú rendezvények, üzleti találkozók, konferenciák színvonalas lebonyolítását.

Vendégeink rendelkezésére áll:

 • Korlátlan Wi-Fi használat a kastély egész területén;
 • Vetítéstechnika (vetítő vászon, projektor és laptop);
 • Hangosítás: kézi- és állványos rádiós mikrofon;
 • Flip chart tábla;
 • Fénymásolás, nyomtatás, szkennelés;
 • Telefon, fax;
 • CD/DVD/Blu-ray lejátszó.

Saját technika behozható! 

Exkluzív nászutas lakosztály

Nászutas lakosztály

A Nagykastély egyetlen, különleges lakosztálya a Prónay-kastély utolsó lakójáról, Batthyány Felíciáról kapta nevét. A Nagykastély bal oldali, elzárt szárnyában található Felícia lakosztály berendezése, a baldachinos franciaággyal és a mesés fürdőszobával, a főúri rezidenciák fényét idézi. Elsősorban nászutas lakosztályként ajánljuk esküvőjüket a kastélyban tartó párok részére.

 • Férőhely: 2 fő

Lakosztályok

Lakosztályok

Visszanyerve eredeti funkcióját, a Kiskastély reprezentatív szálláshelyként szolgál családok és baráti társaságok számára. A korhűen berendezett, impozáns lakosztályok az építészeti különlegességnek számító átriumba nyílnak, biztosítva ezáltal az egyes helyiségek közötti kapcsolatot. Mindegyik lakosztály franciaágyas hálószobával, nappalival és saját fürdőszobával rendelkezik.

 • Férőhely: 10 fő

Prónay-kastély Vendégház

Prónay-kastély Vendégház

A kastélyépületekkel harmonizáló, eredeti majorsági épülethez épített új szárny, a Vendégház elegáns apartmanokkal és kétágyas szobákkal áll a rendezvények, konferenciák, esküvők résztvevői, és csoportok rendelkezésére is. Az akadálymentes szoba a közeli parkolóból mozgáskorlátozott vendégek számára is könnyedén megközelíthető.

 • Férőhely: 34 fő

Új szállodai szobáink

új szállodai szobáink2014 nyarától nemcsak rendezvények tekintetében fog nőni befogadóképességünk: a szálláshelyek mennyisége is bővül, így a Prónay-kastély területén és falusi vendégházainkban kétágyas elhelyezéssel összesen 80 fő elszállásolására lesz lehetőségünk. Az új épületben 14 kétágyas, stílusában a kastély jegyeit hordozó, modern, 4 csillagos szobával várjuk Vendégeinket. A kastélyépületekkel harmonizáló, eredeti majorsági épülethez épített Vendégház továbbra is elegáns apartmanokkal és kétágyas szobákkal áll vendégeink rendelkezésére. Természetesen akadálymentes vizesblokk és a kastély vendégházában akadálymentes szoba is Vendégeink rendelkezésére áll, mely a zárt parkolóból könnyen megközelíthető.

Falusi Vendégházak

Falusi Vendégházak

A kastély szálláskapacitását meghaladó létszámú rendezvények esetében a kastélyhoz közel fekvő, felújított, hangulatos két falusi vendégházunk, a Levendula és a Körtefa Vendégház kínál további 7 db kétágyas szobát, ahova max. 4 pótágy elhelyezésére van lehetőség. Március végétől foglalható az új Zsálya Vendégházunk 2 db kétágyas és egy háromágyas szobával. A szállásaink mellett található levendulás- és füves kertünk termékei (lekvárok, szörpök) megvásárolhatóak a helyszínen.

Alsópetényi vendégházak

 • Férőhely: 18 fő
 • Felszerelt konyha, kocsibeálló, szalonnasütő, WiFi.

Wellness

Wellness

A domboldal lejtőjébe rejtett Fürdőház szolgáltatásai – úszómedence, jakuzzi, szauna, gőzkabin, sókamra – igazi felüdülést, wellness élményt nyújtanak a XVIII. századi környezetben. Bejelentkezés alapján masszázst, valamint egyéb wellness és kozmetikai szolgáltatást biztosítunk. 

A park

A Prónay kastély parkja

A kastély ligetes, erdőszerű parkjának változatos és varázslatos helyszínei egyedülálló megoldásokat kínálnak, így mindenki megtalálhatja a hangulatához illő kikapcsolódási formát: képzeljen el egy kellemesen meleg nyári estét, ahogy a mécsesekkel megvilágított kis sziget körül halkan siklik a csónak, vagy egy napfényes tavaszi délutánt, a kis szigeten romantikus piknikkel... Télen a befagyott tó egyedülálló lehetőséget kínál a korcsolyázás szerelmeseinek, az erdőszerű park és az ott kialakított futópálya egyszerre kínál lehetőséget a testedzésre és kikapcsolódásra.

Főzzünk örömmel!

Főzzünk örömmel!

Szeretne különlegesebb fogásokat készíteni otthon, és már csak egy kis önbizalom hiányzik hozzá? Meghívott szakácsmesterek segítségével készítsen el izgalmas fogásokat a Prónay-kastély tökéletesen felszerelt konyhájában, melyet a jól megérdemelt és jó hangulatú, ízletes vacsora követ.

Út a múltba

Út a múltba

Utazzon igazi Oldtimer meseautóval Nógrád gyönyörű tájain, ahol csak Önökre vár a páratlan hangulatú Prónay-kastély! Érkezéskor koccintsanak a ház borával és ismerjék meg a Prónay-család, valamint az épület történetét. Miután az igazi wellness élményt nyújtó Fürdőházban kipihenték az út fáradalmait, a kastély barokk főépületében, a Prónay Szalonban halkan duruzsoló kandallótűz mellett gyertyafényes, romantikus vacsora várja Önöket. Éjszakára a Nagykastély Nászutas lakosztályát, vagy a Kiskastély Herend lakosztályát, illetve Johanna lakosztályát kínáljuk, majd reggeli után ismét igénybe vehetik wellness szolgáltatásainkat. Hazautazáskor ismét rendelkezésükre áll az Oldtimer Citroën Traction Avant.

Kóstolók

Kóstolók

A Nagykastély alatt húzódó, eredeti állapotába visszaállított Borpincében különleges hazai borok megkóstolására nyílik lehetőség. A házi készítésű mangalicasonka és hazai sajtok borkorcsolyaként vagy akár a vacsora előételeként is szolgálhatnak, míg az olasz és spanyol sajt- és sonkakülönlegességekkel kibővített kínálat igazán egyedülállóvá varázsolja az estét.

Hamvadó cigarettavég

Hamvadó cigarettavég

Kalapok, fejdíszek, kendők, boák, sétapálcák, ékszerek, pisztolyok, hosszú-kesztyűk, cigarettafüst, és Karády Katalin mélyen búgó hangja... A bárzongorista játékával színesített fogadáson korhű kiegészítőkből válogathatnak vendégeink, majd a korszakra jellemző zenei-és tánc stílusok megismerését közös tánc követi.

Koncert a kastélyban

Koncert a kastélyban

Egy igazán szórakoztató estét ígér a rhythm and blues, soul, jazz, blues és funky stílusain belül a magyar pop élet egyik elismert alakja, Tóth Vera, aki egy órás koncerten kápráztatja el a közönséget.

Ötórai Tea

Ötórai Tea

Színes kultúrtörténeti előadás keretében a tea eredetétől, a különböző fermentációs eljárásokról, a teakultúra kialakulásáról és a különleges szállítási módokról esik szó. Ezután a Herend Tea Selection négy kiváló teáját kínáljuk: a nehezebb feketével kezdve, az élénkítő zöld és rooibos ízek után a könnyed gyümölcsös zárja a kóstolás sorát. 

Íz-lelés Palócföldön

Íz-lelés Palócföldön

A program a Hadd főzzek ma magamnak! kvízjátékkal indul, mely során a csapatok mobilalkalmazáson kapják a kérdéseket, és minden helyes válasszal a program végén elkészíthető palóc finomsághoz szükséges hozzávalót szerzik meg. Ha olykor egy-egy helytelen válasz be is csúszik, aggodalomra semmi ok: a játék végén a sztrapacska mindenképpen elkészül, melyhez palócgulyás és palóc sör dukál! Csapatépítés alkalmával, vagy egyéb igény esetén a játék kérdéseit személyre szabottan kínáljuk.

Vadak testközelben

Vadak testközelben

Magyarországon egyedülálló programot kínál az Alsópetény közelében fekvő vadaspark. Természetes élőhelyükön figyelhetőek meg az őshonos gímszarvasok, a résztvevők betekintést nyerhetnek a dámvadak viselkedésébe, láthatják a muflon-kosok összecsapásait és a vaddisznó családok vidám csörtetését. Az erdei tisztásra traktor viszi be a vendégeket, ahol egy vadlesről figyelhetik az etetőkhöz érkező több száz vadállatot. A vadasparkban vadászatra is nyílik lehetőség. A vadlest követően a kastélyban különleges vadvacsorát szolgálunk fel, borkóstolóval egybekötve. A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső Az agyaggalamb-lövészet, vagy más néven a korong lövészet igazi kihívást jelent a legtöbb résztvevő számára, hiszen csak néhány próbalövés áll rendelkezésre az izgalmas versenyt megelőzően, mely az eredmények kihirdetésével zárul.

Ló és lovasa

Ló és lovasa

Az Alsópetény közelében található lovaspark nagyszerű lehetőséget ad, hogy jobban megismerhessük őseinket és történelmünket. A lovasbemutató, lovas kocsikázás, futószáras- és tereplovaglás felejthetetlen élményt nyújt gyakorlott és kezdő lovasoknak egyaránt, ráadásul lehetőség nyílik az íjászat tudományát is kipróbálni.

Budapest, te csodás!

Budapest, te csodás!

A főváros főbb nevezetességeit bemutató túra a pesti oldalról indulva tárja a vendégek elé Budapest múltját és jelenét. A magyar történelem nagy alakjait felvonultató Hősök terétől a Városliget nevezetességein és Budapest legszebb sugárútján át a belvárosig haladva többek között az ország harmadik legnagyobb katolikus templomát, a Szent István Bazilikát és legnagyobb épületét, a Parlamentet is megtekinthetik a résztvevők. A Dunán átkelve az UNESCO világörökség részét képező Budai Várnegyed és a Halászbástyáról a látogatók elé táruló pesti panoráma teszi felejthetetlenné a napot.

Egy nap a szecesszió jegyében

Egy nap a szecesszió jegyében

Elegáns Oldtimer autóval fedezhetik fel Budapest számos szecessziós épületét többnyelvű idegenvezetés keretében, majd a szecessziós kávézóban egy kávé vagy tea mellett megpihenve felidézhetik a századforduló kávéházi életének semmihez sem fogható hangulatát.

Királyi utazás a festői Dunakanyarban

Királyi utazás a festői Dunakanyarban

A turisztikai látnivalókban és természeti kincsekben bővelkedő Dunakanyarban található többek között Magyarország legnagyobb katolikus temploma, az Esztergomi Bazilika, és az egykori királyi székhely, Visegrád, ahol középkori királyi lakoma és egy igazi lovagi torna is várja a látogatókat. A párviadalok valósághűen és izgalmasan, esetenként humorral idézik fel a középkori lovagok vakmerőségét. Hazafelé a Dunakanyar kapujában fekvő Szentendrére is betérnek a vendégek, ahol számos (nép) művészeti látnivaló és vásárlási lehetőség kínálkozik.

Uralkodók nyomában

Uralkodók nyomában

A világ második legnagyobb barokk kastélyát, a Gödöllői Királyi Kastélyt koronázási ajándékként kapta meg az osztrák uralkodó család a magyar államtól, mely Ferenc József feleségének, Erzsébet királynénak (Sissinek) kedvelt pihenő rezidenciájává vált. A fényűző termek és szalonok igazi történelmi utazást ígérnek a 19. századi hatalmasságok világába, az elragadó angolparkban megtett séta után pedig a kastély kávézójában pihenhetnek meg a vendégek.

Heritage Hotels of Europe
SZÉCHENYI 2020