Programok

A helyszín adta lehetőségeken kívül a gyönyörű természeti környezetben tematikus programokat is várják az ide látogatókat: vadles, gyógynövény-gyűjtő túra, gombaszedő kirándulás, természetjárás, kerékpártúrák, horgászás a Cser-tavon. A kastély minden év Pünkösdjén a hagyományteremtő Pünkösdi Zenei Napoknak ad otthont, valamint 2014 októberében másodszor is megrendezésre kerül a nagy hazai és külföldi érdeklődésnek örvendő Jane Austen Bál.

Wellness

Wellness 

A domboldal lejtőjébe rejtett Fürdőház szolgáltatásai – úszómedence, jakuzzi, szauna, gőzkabin, sókamra – igazi felüdülést, wellness élményt nyújtanak a XVIII. századi környezetben. Bejelentkezés alapján masszázst, valamint egyéb wellness és kozmetikai szolgáltatást biztosítunk. 

A park

A park 

A kastély ligetes, erdőszerű parkjának változatos és varázslatos helyszínei egyedülálló megoldásokat kínálnak, így mindenki megtalálhatja a hangulatához illő kikapcsolódási formát: képzeljen el egy kellemesen meleg nyári estét, ahogy a mécsesekkel megvilágított kis sziget körül halkan siklik a csónak, vagy egy napfényes tavaszi délutánt, a kis szigeten romantikus piknikkel... Télen a befagyott tó egyedülálló lehetőséget kínál a korcsolyázás szerelmeseinek, az erdőszerű park és az ott kialakított futópálya egyszerre kínál lehetőséget a testedzésre és kikapcsolódásra. 

Főzzünk örömmel!

Főzzünk örömmel! 

Szeretne különlegesebb fogásokat készíteni otthon, és már csak egy kis önbizalom hiányzik hozzá? Meghívott szakácsmesterek segítségével készítsen el izgalmas fogásokat a Prónay-kastély tökéletesen felszerelt konyhájában, melyet a jól megérdemelt és jó hangulatú, ízletes vacsora követ.

Út a múltba

Út a múltba

Utazzon igazi Oldtimer meseautóval Nógrád gyönyörű tájain, ahol csak Önökre vár a páratlan hangulatú Prónay-kastély! Érkezéskor koccintsanak a ház borával és ismerjék meg a Prónay-család, valamint az épület történetét. Miután az igazi wellness élményt nyújtó Fürdőházban kipihenték az út fáradalmait, a kastély barokk főépületében, a Prónay Szalonban halkan duruzsoló kandallótűz mellett gyertyafényes, romantikus vacsora várja Önöket. Éjszakára a Nagykastély Nászutas lakosztályát, vagy a Kiskastély Herend lakosztályát, illetve Johanna lakosztályát kínáljuk, majd reggeli után ismét igénybe vehetik wellness szolgáltatásainkat. Hazautazáskor ismét rendelkezésükre áll az Oldtimer Citroën Traction Avant. A programot szállóvendégeink részére tudjuk biztosítani.

Kóstolók

Kóstolók

A Nagykastély alatt húzódó, eredeti állapotába visszaállított Borpincében a tulajdonos családjának birtokában lévő Csendes Dűlő Szőlőbirtok díjnyertes borainak kóstolására van lehetőség.  http://pronaykastely.hu/csendes-dulo-szolobirtok

Sajtkóstoló program a Maszlik családi gazdaság különleges sajtjaiból.

Kézműves készítésű sörök kóstolója (rétsági Fűtőház Sörfőzde termékei), időtartam egyeztetés szerint. Csoportoknak az üzemlátogatás és bemutató előadás tartása a sörkészítés folyamatáról, helyszíni sörkóstolás

Koncert a kastélyban

Koncert a kastélyban

  Egy igazán szórakoztató estét ígér a rhythm and blues, soul, jazz, blues és funky stílusain belül a magyar pop élet egyik elismert alakja, Tóth Vera, aki egy órás koncerten kápráztatja el a közönséget.

Vadak testközelben

Vadak testközelben

Magyarországon egyedülálló programot kínál az Alsópetény közelében fekvő vadaspark. Természetes élőhelyükön figyelhetőek meg az őshonos gímszarvasok, a résztvevők betekintést nyerhetnek a dámvadak viselkedésébe, láthatják a muflon-kosok összecsapásait és a vaddisznó családok vidám csörtetését. Az erdei tisztásra traktor viszi be a vendégeket, ahol egy vadlesről figyelhetik az etetőkhöz érkező több száz vadállatot. A vadasparkban vadászatra is nyílik lehetőség. A vadlest követően a kastélyban különleges vadvacsorát szolgálunk fel, borkóstolóval egybekötve. A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső Az agyaggalamb-lövészet, vagy más néven a korong lövészet igazi kihívást jelent a legtöbb résztvevő számára, hiszen csak néhány próbalövés áll rendelkezésre az izgalmas versenyt megelőzően, mely az eredmények kihirdetésével zárul.

Ló és lovasa

Ló és lovasa

Az Alsópetény közelében található lovaspark nagyszerű lehetőséget ad, hogy jobban megismerhessük őseinket és történelmünket. A lovasbemutató, lovas kocsikázás, futószáras- és tereplovaglás felejthetetlen élményt nyújt gyakorlott és kezdő lovasoknak egyaránt, ráadásul lehetőség nyílik az íjászat tudományát is kipróbálni.

Budapest, te csodás!

Budapest, te csodás!

A főváros főbb nevezetességeit bemutató túra a pesti oldalról indulva tárja a vendégek elé Budapest múltját és jelenét. A magyar történelem nagy alakjait felvonultató Hősök terétől a Városliget nevezetességein és Budapest legszebb sugárútján át a belvárosig haladva többek között az ország harmadik legnagyobb katolikus templomát, a Szent István Bazilikát és legnagyobb épületét, a Parlamentet is megtekinthetik a résztvevők. A Dunán átkelve az UNESCO világörökség részét képező Budai Várnegyed és a Halászbástyáról a látogatók elé táruló pesti panoráma teszi felejthetetlenné a napot.

Egy nap a szecesszió jegyében

Egy nap a szecesszió jegyében

Elegáns Oldtimer autóval fedezhetik fel Budapest számos szecessziós épületét többnyelvű idegenvezetés keretében, majd a szecessziós kávézóban egy kávé vagy tea mellett megpihenve felidézhetik a századforduló kávéházi életének semmihez sem fogható hangulatát.

Királyi utazás a festői Dunakanyarban

Királyi utazás a festői Dunakanyarban

A turisztikai látnivalókban és természeti kincsekben bővelkedő Dunakanyarban található többek között Magyarország legnagyobb katolikus temploma, az Esztergomi Bazilika, és az egykori királyi székhely, Visegrád, ahol középkori királyi lakoma és egy igazi lovagi torna is várja a látogatókat. A párviadalok valósághűen és izgalmasan, esetenként humorral idézik fel a középkori lovagok vakmerőségét. Hazafelé a Dunakanyar kapujában fekvő Szentendrére is betérnek a vendégek, ahol számos (nép) művészeti látnivaló és vásárlási lehetőség kínálkozik.

Uralkodók nyomában

Uralkodók nyomában

A világ második legnagyobb barokk kastélyát, a Gödöllői Királyi Kastélyt koronázási ajándékként kapta meg az osztrák uralkodó család a magyar államtól, mely Ferenc József feleségének, Erzsébet királynénak (Sissinek) kedvelt pihenő rezidenciájává vált. A fényűző termek és szalonok igazi történelmi utazást ígérnek a 19. századi hatalmasságok világába, az elragadó angolparkban megtett séta után pedig a kastély kávézójában pihenhetnek meg a vendégek.

SZÉCHENYI 2020