Történelem a tányéron

19. századi vacsoraest Katona Csabával

Közismert, hogy 19. századra alakult ki a hagyományosnak tekintett magyar konyha alapja. De vajon mit fogyasztott a magyarországi arisztokrácia? A Prónay-kastélyban megrendezendő vacsoraesten a Prónayak, a Batthyányiak és a Habsburgok asztalának egykorvolt ízeit idézzük meg a "hosszú 19. század" időszakából, felvillantva egy arisztokrata étkezés elemeit. Mindezt pedig oly módon, hogy Oláh István séfünk kiváló fogásai és az azokhoz társuló italok mellett szóban is megidézzük az 1800-as éveket. Katona Csaba történész, a Magyar Nemzeti Levéltár munkatársa fog beszélni a 19. századi arisztokrácia mindennapjairól és étkezési szokásairól, régi receptekről és ételekről.

Kezdés: 2024. december 7., szombat, 18 órakor
A vacsora ára borsorral: 25.500 Ft/fő

ASZTALFOGLALÁS:
E-mail: recepcio@pronaykastely.hu
Tel: +36 35 530 009