Történelem a tányéron
19. századi vacsoraest Katona Csabával
Közismert, hogy 19. századra alakult ki a hagyományosnak tekintett magyar konyha alapja. De vajon mit fogyasztott a magyarországi arisztokrácia? A Prónay-kastélyban megrendezendő vacsoraesten a Prónayak, a Batthyányiak és a Habsburgok asztalának egykorvolt ízeit idézzük meg a "hosszú 19. század" időszakából, felvillantva egy arisztokrata étkezés elemeit. Mindezt pedig oly módon, hogy Oláh István séfünk kiváló fogásai és az azokhoz társuló italok mellett szóban is megidézzük az 1800-as éveket. Katona Csaba történész, a Magyar Nemzeti Levéltár munkatársa fog beszélni a 19. századi arisztokrácia mindennapjairól és étkezési szokásairól, régi receptekről és ételekről.
Menüsor:
Hideg előétel
Préselt Kacsamáj, házi pogácsa, szarvasgomba pesto
Kéknyelű 2015
Leves
Bárány raguleves, gombák, burgonya gombóc, sáfrány, friss tárkony
Kéknyelű 2013
Meleg előétel
Fogas filé Kárpáthy módra, formázott burgonya, karotta
Kéknyelű 2016
Főételek
Sous-vide fácánmell, vadas püré, knédli, hecsedlis gláz
Kéknyelű 2012
Desszert
Eszterházy szelet, karamell dió
Kéknyelű 2017 félszáraz
Kezdés: 2024. december 7., szombat, 18 órakor
A vacsora ára borsorral: 25.500 Ft/fő
ASZTALFOGLALÁS:
E-mail: recepcio@pronaykastely.hu
Tel: +36 35 530 009